Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O agenţie de turism face excursii la vilele suspecţilor de corupţie

ro

11 Jun, 2013 16:48 1485 Marime text
Vila somptuoasa a unui lobbyist, un teleferic a carui constructie a costat mult dar care este considerat inutil, santierul unui tunel rutier al carui cost a cunoscut o crestere vertiginoasa: oferta de excursii a unei noi agentii de turism din Cehia, „CorruptTour”, este foarte variata, relateaza AFP.

„A citi stirile despre scandalurile de coruptie e bine, dar se le vezi cu ochii tai, e si mai bine", explica Petr Surek, creatorul acestei agentii care ofera circuite in locuri strans legate de afacerile de coruptie cele mai spectaculoase dezvaluite de presa.

Traducator si filosof, Surek, in varsta de 38 de ani, va prezenta joi "CorruptTour" la targul de turism Holiday World, la Praga, a declarat el, pentru cotidianul Hospodarske Noviny.

„CorruptTour" propune mai multe circuite, precum "Safariul Pragai", care va conduce turistii in fata vilelor bogatilor oameni care se ocupa de lobby sau a oamenilor de afaceri bine ancorati in tranzactii indoielnice.

Un alt circuit, denumit „Spitale la marginea legii", aluzie la un popular serial cehesc, propune un tur al spitalelor citate deseori de presa in scandaluri de coruptie.

„Intr-o prima etapa, nu imi propun sa castig bani, dar sper macar sa-mi recuperez cheltuielile", afirma Surek.

AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii