Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numai anul asta, Oprea a fost însoţit de coloană oficială de... 1.500 de ori!

ro

27 Oct, 2015 18:53 1757 Marime text
Vicepremierul Gabriel Oprea este în continuare ținta unui scandal de toată frumusețea. Pe lângă faptul că este învinuit de moartea polițistului Bogdan Gigină, este beneficiarul unei petiții prin care i se cere demisia iar oamenii ies în stradă pentru a-l forța să plece din fruntea MAI. Scandalul ăsta a adus în atenția oamenilor și folosirea coloanelor oficiale de către unii demnitari.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a trimis Parchetului Tribunalului Bucureşti legislaţia în baza căreia ministrul Gabriel Oprea a beneficiat de coloană oficială şi convorbirile din dispecerat înregistrate în seara de 20 octombrie, când a avut loc accidentul în care şi-a pierdut viaţa Bogdan Gigină, poliţistul care deschidea coloana oficială a vicepremierului. Nu este o informație oficială, ci una pe surse, evident. În același mod, jurnaliștii au aflat că, de la începutul anului, vicepremierul a făcut peste 1.500 de drumuri însoţit de coloană oficială! 1.500! La dosarul cauzei nu ar fi însă o adresă a MAI prin care să se spună la câte misiuni urgente a participat maşina desemnată lui Oprea, anchetatorii considerând că o astfel de informaţie nu este relevantă la acest moment, ne-au şoptit surse judiciare.
Procurorii au mai solicitat, luni, informaţii de la Primăria Capitalei privind avizele emise pentru săparea gropii de pe strada Ştirbei Vodă, în care a căzut cu motocicleta poliţistul Bogdan Gigină, documente care ar trebui să fie trimise anchetatorilor până mâine.
Până acum, pe masa procurorilor a ajuns lista persoanelor care s-au aflat în coloana oficială, stabilindu-se că în maşină cu ministrul Afacerilor Interne mai erau două persoane - şoferul şi un angajat. De la deschiderea dosarului, anchetatorii au audiat mai multe persoane, printre care poliţiştii din coloana oficială a ministrului Oprea şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori aflaţi în zonă.
De asemenea, consilierul personal al lui Gabriel Oprea şi şoferul care conducea maşina vicepremierului în seara accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Gigină au fost audiaţi astăzi, la Parchetul Tribunalului Bucureşti, au mai spus sursele citate. Vicepremierul Gabriel Oprea ar urma să fie audiat, în calitate de martor, mâine sau poimâine, pe numele acestuia fiind emisă o citaţie.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, aseară, că i-a cerut demisia lui Oprea, însă nu a primit un răspuns edificator. La scurt timp după declaraţia preşedintelui, Gabriel Oprea a remis presei un comunicat în care susţinea că este nevinovat şi că nu are de gând să demisioneze sub nicio formă.


sursa foto: bn24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii