Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Nu în casa mea, nu pe strada noastră, nu în şcoala noastră – Stop drogurilor şi violenţei!”

ro

11 Mar, 2016 14:25 2125 Marime text
 
Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Constanța au participat, astăzi, la lansarea proiectului pilot de prevenire a consumului de droguri şi a violenţei  domestice în  rândul elevilor de liceu din municipiul Constanța, inițiat de Agenția Națională Antidrog Constanța – C.R.P.E.C.A.. Acest proiect este intitulat ”Nu în casa mea, Nu pe strada noastră, Nu în şcoala noastră – STOP! Drogurilor şi Violenţei” şi se va derula până la 31 august a.c..

Proiectul are ca parteneri Asociaţia Transcena Bucureşti, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân,, Constanţa, Colegiul Naţional de Artă ”Regina Maria” Constanţa, Liceul Tehnologic ”C.A. Rosetti,, Constanţa, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Constanţa.

Scopul proiectului îl constituie prevenirea comportamentelor de risc (violenţă, consum de tutun, alcool, droguri ş.a.) la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a populaţiei şcolare de nivel liceal, în vederea neînceperii consumului de droguri şi a adoptării unor comportemente prosociale, precum şi creşterea factorilor familiali de protecţie şi reducerea factorilor familiali de risc faţă de consumul de droguri şi alcool la adolescenţi.

Obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare la 100 de adolescenţi din patru licee din municipiul Constanţa, prin participarea acestora la 4 ateliere de educaţie prin artă susţinute de specialişti din cadru Asociaţiei Transcena Bucureşti şi creşterea influenţei factorilor de protecţie la 100 de părinţi prin participarea acestora la 4 activităţi de informare, educare şi conştientizare cu privire la consumul de droguri şi prevenirea violenţei domestice, susţinute de specialişti antidrog din cadrul C.R.P.E.C.A. şi specialiştii I.P.J. Constanţa.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 100 de elevi de liceu din municipiului Constanţa, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, și 100 de părinţi, beneficiarii indirecţi fiind adolescenţi din unităţile de învăţământ de nivel liceal selectate să participe în proiect.        

De asemenea, polițiștii B.A.P.C. au desfăşurat  activităţi  informativ - preventive în cadrul Şcolii Gimnaziale “Bogdan Petriceicu Haşdeu” Constanţa, la clasele I, înscrise în programul “Şcoala Siguranţei Tedy”, program derulat la nivel național de către structurile de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

 Astfel, specialiștii de la Prevenire au abordat aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial, folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea dispariţiilor de copii, prevenirea agresivităţii şi violenţei în mediul şcolar şi prevenirea victimizării copiilor prin dispariţii de la domiciliu, prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţiştii au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, discuţiile fiind interactive şi de interes pentru beneficiary, cu această ocazie fiind desfăşurate jocuri de rol şi demonstraţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii