Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Negocieri la nivel înalt, anunțate între cele două Corei

ro

22 Aug, 2015 11:06 1362 Marime text
 
Negocieri la nivel înalt sunt prevăzute astăzi între lideri de la Seul și Phenian, a anunțat președinția sud-coreeană, cu puțin timp înainte de expirarea unui ultimatum dat de Coreea de Nord, scrie Agerpres.

Întâlnirea va avea loc în localitatea de frontieră Panmunjom, la ora locală 18,00 (09,00 GMT), a precizat o purtătoare de cuvânt a președinției de la Seul, potrivit AFP.

Seulul va fi reprezentat de ministrul unificării Hong Young-Pyo și de consilierul securității naționale Kim Kwan-Jim.

Nordul va trimite pe înaltul său responsabil al apărării, Hwang Pyong-So, considerat numărul doi al regimului, și pe secretarul Partidului Muncitorilor, Kim Yong-Gon, care răspunde de relațiile cu Sudul.

Phenianul a amenințat vineri, prin vocea unuia dintre reprezentanții săi la Națiunile Unite, că va lansa o "reacție militară extrem de puternică" dacă Seulul nu va înceta să difuzeze mesaje de propagandă la frontieră.

„În cazul în care Coreea de Sud nu va răspunde la ultimatumul nostru, reacția noastră militară va fi inevitabilă și extrem de puternică", a declarat reprezentantul permanent adjunct al Phenianului la ONU, An Myong Hun.

În contextul acestui ultimatum care cere Seulului să înceteze operațiunile de propagandă de la frontieră împotriva regimului de la Phenian, Coreea de Nord a ordonat vineri trupelor sale să fie pregătite pentru un "război total".

Seulul a respins până în prezent ultimatumul nord-coreean, plasându-și la rândul său armata în stare de alertă maximă.

Ultimatumul expiră sâmbătă la 08.30 GMT.

„Suntem în pragul unui război și situația este ireversibilă”, a amenințat sâmbătă dimineața Ministerul nord-coreean de Externe, conform AFP.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: ultima-ora.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii