Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NATO condamnă cu fermitate testul nuclear din Coreea de Nord. Iată și poziția MAE

ro

09 Sep, 2016 14:59 1367 Marime text
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, condamnă cu fermitate testul nuclear de vineri al Coreii de Nord, pe care îl caracterizează drept o evoluție „foarte îngrijorătoare“, relatează DPA și Reuters.
 
„Condamn cu fermitate aceste provocări consistente și încălcări ale rezoluțiilor obligatorii ale Consiliului de Securitate al ONU care subminează securitatea regională și internațională“, a afirmat Stoltenberg într-un comunicat.
 
El a cerut cu insistență Phenianului să-și respecte obligațiile internaționale și „să se abțină de la orice acțiuni și amenințări care sporesc tensiunile regionale și insecuritatea“.
 
O reacție privind testul nuclear din Coreea de Nord a avut astăzi și Ministerul român de Externe
 
Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu profundă îngrijorare de anunțul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) din 9 septembrie 2016 privind efectuarea unui nou test nuclear. Dacă se confirmă, această acţiune reprezintă o gravă încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, prin care s-a solicitat în mod repetat RPDC renunțarea la dezvoltarea armelor de distrugere în masă și programelor balistice, și reprezintă o provocare la adresa păcii şi securităţii în regiune și la nivel global.

În calitate de președinte al Comisiei Pregătitoare a Organizației privind interzicerea totală a testelor nucleare, România va continua să monitorizeze cu atenție evoluțiile privind dosarul nuclear nord-coreean și implicațiile sale.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii