Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motiv de sărbătoare în comuna Albeşti Primarul, Gheorghe Moldovan, îşi serbează astăzi ziua de naştere

ro

28 May, 2014 09:23 2418 Marime text
Gospodarul-şef de la Albeşti împlineşte astăzi 58 de ani. Gheorghe Moldovan a fost ales, în vara anului 2012, de 60,14% din cetăţenii prezenţi la vot, câştigând fără probleme cel de-al doilea mandat.
„Adoptat“ şi îmbrăţişat cu drag de localnicii de la Albeşti, primarul este originar din oraşul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, acolo unde a urmat între anii 1970 şi 1975 cursurile liceului teoretic din localitate. Gheorghe Moldovan şi-a continuat pregătirea profesională la Institutul Agronomic Cluj-Napoca (1976 - 1980). Între 1980 şi 1989 a lucrat ca inginer agronom, fiind şef de fermă în cadrul IAS Albeşti. Din 1990 şi până în 1994 a fost preşedintele comisiei de lichidare a IAS-ului, iar din 1994 şi până în 2008, când a candidat la primărie, a îndeplinit funcţia de administrator de societate comercială. Gheorghe Moldovan este căsătorit şi are doi copii.
În primul său mandat, din perioada 2008-2012, în localitatea Albeşti s-au construit o bază sportivă şi o biserică, iar grădiniţa a fost reabilitată termic. Satul Cotu Văii a beneficiat de extinderea reţelei de apă potabilă, iar Căminul Cultural, şcoala generală, grădiniţa şi biserica din localitate au fost reabilitate, fiind, în acelaşi timp, amenajat pentru copii un teren de sport. În satul Vârtop a fost realizat sistemul de alimentare cu apă şi a fost amenajată în localitate o casă parohială. În satul Coroana a fost reabilitată biserica, iar localitatea a fost transformată într-un important centru legumicol prin construirea de sere pe o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi. La Arsa a fost reabilitată şcoala generală, grădiniţa şi dispensarul şi au fost aduse îmbunătăţiri reţelei de apă. Şi introducerea cursei locale de transport pe ruta Arsa - Mangalia este o iniţiativă a primarului Gheorghe Moldovan. Proiectele de dezvoltare a localităţii nu se opresc însă aici, gospodarul-şef al comunei are planuri mari în acest sens.
Festivalul Internaţional „Dobroge, mândră grădină", Ziua Internaţională a Tătarilor şi Sărbătoarea „Fiii satului" au devenit, odată cu sosirea lui Gheorghe Moldovan la Primăria Albeşti, evenimente cu caracter permanent. Ultimul eveniment petrecându-se în urmă cu doar câteva zile, prilej care a adunat mii de oameni la serbarea câmpenească a comunei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii