Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moaștele Sf. Ap. Filip, la Catedrala arhiepiscopală

ro

24 Jun, 2016 10:08 2011 Marime text
Biserica Ortodoxă îi cinstește în 29 iunie pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Cu acest prilej, Catedrala Arhiepiscopală din Constanța se va îmbrăca în haine deosebite, de sărbătoare, pentru a-și cinsti ocrotitorii spirituali.
 
Astfel, luni (27 iunie), la ora 6.45, vor sosi la Constanța, în Piața Ovidiu, părticele din moaștele Sf. Apostol Filip, Sf. Simeon Stâlpnicul, Sf. Cosma, doctor fără de arginți, și Sf. Ierarh Vasile, Episcopul Angarei. Acestea vor fi aduse de la schitul Ana al mănăstirii Vatoped, din Sfântul Munte Athos, Grecia. Din Piața Ovidiu, ierarhul, clerici și credincioși vor veni în procesiune până la Catedrala arhiepiscopală, unde sfintele moaște vor fi așezate spre cinstire până în ziua de 29 iunie, inclusiv.
 
Cercetări istorice mai noi concluzionează că Sf. Apostol Filip ar fi propovăduit Evanghelia în Dobrogea, alături de Sf. Apostol Andrei. În acest sens, prof. univ. dr. Emilian Popescu prezintă câteva argumente în lucrarea „Sfântul Apostol Filip, misionar pe pământul romanesc”. Pe scurt, misiunea evanghelică a Sf. Ap. Filip este menționată în Calendarul gotic, Martirologiul lui Adon și Martirologiul lui Usuard.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii