Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miting sub sloganul - „Muncim pe datorie, rușine să vă fie!”

ro

11 Aug, 2015 12:44 2181 Marime text
 
Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) va organiza, joi dimineață, un miting de protest. Manifestarea se va desfăşura sub sloganul „Muncim pe datorie, rușine să vă fie!”, la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor, ca urmare a nerespectării ultimatumului stabilit de SNLP pentru plata integrală a drepturilor salariale restante de opt luni.
Potrivit unui comunicat, remis presei de SNLP, toți salariații din penitenciare vor purta banderole negre, în semn de susținere a acțiunilor declanșate de Sindicat și "de doliu pentru pierderea demnității unei profesii". Sindicaliștii acuză că Ministerul Justiției (MJ) și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) de "lașitate, incapacitate, minciună, incompetență, trădare, abuz".
Revendicările lor sunt, potrivit comunicatului:
- deblocarea (finanțarea) de urgență a 1.000 de posturi vacante (ocupare prin concurs), deoarece numărul de posturi prevăzute pentru sistemul penitenciar este mult sub limita prevederilor legale, iar România cheltuie mai mult cu plata unor procese pierdute decât cu investitţile în condiţii de deţinere/muncă.
- compensarea orelor suplimentare cu timp liber sau prin plata unor majorări salariale;
- achitarea drepturilor cuvenite personalului la zi și fără restanțe istorice, mai ales că nu au fost achitate drepturile salariale hotărâte de Guvernul şi Parlamentul României în anul 2014 pentru personalul din structura de apărare naţională. Personalul din penitenciare nu a beneficiat niciodată în istoria sistemului de echipament pe anul în curs ci doar sub formă de restanţă pentru anul anterior.
„Statutul special aprobat prin lege organică în anul 2004 include drepturi care nu au fost niciodată acordate. MJ/ANP nu ştiu să răspundă dacă beneficiem sau nu de vouchere de vacanţă şi în ce condiţii”, se arată în comunicat.
- sancțiuni/demiteri pe criterii de incompetență a vinovaților din conducerea ANP;
- asumarea de Ministrul Justiţiei a tergiversărilor în plan normativ/salarial, asumarea netransparenței;
- protecție / condiții de muncă;
„Regulile minime europene sunt calibrate pentru Europa nu pentru România, fiind totuşi stricte doar pentru deţinuţi nu şi pentru personal”, se mai arată în documentul menţionat..
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii