Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mită de 20.000 lei cu titlu de consultanță pe fonduri europene

ro

31 Dec, 2015 14:00 1760 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: S.C. ANDERSSEN CONSULTING GROUP S.R.L. Iaşi, SPIRIDON CONSTANTIN, COSTIA MARIN şi ZBERIANU LAURENŢIU, aceştia din urmă aflaţi în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada mai 2015 – decembrie 2015, inculpatul Spiridon Constantin, în calitate de primar al oraşului Dărmăneşti, a pretins de la reprezentanţii S.C. ANDERSSEN CONSULTING GROUP S.R.L. 10% din valoarea a două contracte de consultanţă încheiate cu firma respectivă şi menite să atragă fonduri ale Uniunii Europene pentru modernizarea drumurilor din oraşul Dărmăneşti şi a primit de la reprezentanţii S.C. ANDERSSEN CONSULTING GROUP SRL suma totală de 20.000 de lei cu titlu de mită.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bacău.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii