Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micul trafic de frontieră între Ucraina și România urmează să intre în vigoare

ro

05 May, 2015 09:20 1214 Marime text
 
Micul trafic de frontieră între Ucraina și România va începe să funcționeze de la jumătatea lunii mai, în conformitate cu acorduri preliminare, a relatat agenția de presă ucraineană Unian, citând o declarație făcută de consulul general al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, la postul local Hromadske radio, scrie Agerpres.

Acordul reglementează condițiile de desfășurare a micului trafic de frontieră, respectiv a trecerii frecvente a frontierei de stat româno-ucrainene de către rezidenții din zona de frontieră a României sau a Ucrainei care intenționează să rămână în zona de frontieră a celuilalt stat, în special din motive de ordin social, cultural, familial sau întemeiate economic, pentru o perioadă care să nu depășească 3 luni de ședere neîntreruptă. Acordul se aplică locuitorilor unei zone de 30 km situate de o parte și de alta a frontierei comune, zonă care poate fi însă extinsă la maxim 50 de km de linia de frontieră în cazul unităților administrativ-teritoriale care se întind dincolo de limita celor 30 de km.

În baza unor estimări generale, se apreciază că aproximativ două milioane de persoane din România și Ucraina ar putea beneficia de aplicarea prevederilor acordului, care va acoperi 662 de localități din Ucraina, din regiunile Transcarpatia, Ivano-Frankivsk, Odesa și Cernăuți.

Acordul privind micul trafic de frontieră semnat între guvernele Ucrainei și României ar putea să intre în vigoare la 14 mai 2015, a indicat, în același timp, portalul Vidido, citând un comunicat al administrației regionale Transcarpatia, relatează Agerpres. Dar nu există deocamdată o confirmare oficială în acest sens, potrivit Tocpress.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii