Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Măsuri operative dispuse de ministrul Oprea în cazul accidentului aviatic de la Brăila

ro

01 Aug, 2015 14:06 1485 Marime text
 
Viceprim-ministru pentru securitate națională, Gabriel Oprea, a dispus o serie de măsuri operative care au fost puse în aplicare prin Centrul Național de Conducere și Coordonare Integrată în legătură cu accidentul aviatic produs astăzi dimineață în comuna Stăncuța, județul Brăila.

Potrivit unui comunicat al MAI, la locul accidentului, forțele MAI alcătuite din pompieri, polițiști și jandarmi au realizat un dispozitiv de intervenție pentru asigurarea perimetrului împotriva scurgerilor accidentale de combustibil.

Totodată, Gabriel Oprea a dispus ca un elicopter al MAI să se deplaseze de la Punctul de Operare Aero-Medicală Galați spre Brăila pentru a prelua una dintre victime aflată într-o stare medicală gravă.

Elicopterul va ajunge la Brăila în scurt timp, pacientul urmând să fie transportat la o unitate spitalicească din București.

Un avion utilitar care împrăștia ierbicid s-a prăbușit, sâmbătă dimineață, într-o orezărie din apropierea comunei brăilene Stăncuța, accidentul soldându-se cu doi răniți, unul grav, pilotul și mecanicul de zbor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian, a declarat pentru AGERPRES că avionul, care aparține unei firme din Galați, a fost avariat în partea din față, iar în momentul impactului cu solul nu a explodat și nu a luat foc.

La scurt timp după producerea evenimentului, cei doi răniți au fost preluați cu două ambulanțe, fiind transportați, în stare stabilă, la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brăila.

Din primele investigații medicale, pilotul, în vârstă de 59 ani, prezintă politraumatisme, fiind într-o stare gravă, iar copilotul, în vârstă de 59 de ani, are traumatisme la torace și la membrul inferior stâng, care nu îi pun viața în pericol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii