Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți bani pentru armată, servicii de informații și penitenciare

ro

18 Jun, 2014 19:33 3284 Marime text
Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță de Urgență privind majorarea sporurilor acordate personalului militar, din serviciile de informații, din apărare și penitenciare, scrie incont.ro.

Inițiatorii actului normativ sunt ministrul de Interne, Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate națională, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Administrația Națională a Penitenciarelor, Ministerul Apărării și Ministerul Justiției.

Ordonanța a fost aprobată, după ce săptămâna trecută mai multe surse, citate de Mediafax, declarau că atât ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, cât și directorul Direcției Buget din Finanțe, Gheorghe Gherghina, au afirmat că nu există resurse pentru majorarea de sporuri, notează incont.ro. La începutul acestei săptămâni, Voinea și Gherghina au fost aleși în Consiliul de Administrație al BNR și urmează să plece din Guvern.

Potrivit actului normativ, de la 1 iulie 2014, militarii, polițiștii și ceilalți angajați din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranța națională vor fi plătiți pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal și de sărbătorile legale, cu o majorare de 75% din salariul de bază, proporțional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective, în cazul neacordării de timp liber corespunzător.

Până la această dată, orele prestate în zilele de repaus și de sărbători erau răsplătite doar prin ore libere.

Sursă foto: www.business24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii