Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update - La Consulatul General al Turciei de la Constanța Pirotehniştii SRI au avut de furcă azi noapte cu un geamantan suspect

ro

21 Jul, 2015 08:34 2186 Marime text
 
Azi noapte, la Consulatul General al Turciei de la Constanța s-a dat alarma. Jandarmii care păzesc instituţia au observat o valiză suspectă în drum, lăsată de izbelişte de cineva, şi au anunţat imediat. Zeci de forțe de intervenție, trupe special ale SRI, poliţiti şi medici de la Ambulanţă s-au mobilizat, iar traficul a fost restricționat până la verificarea geamantanului. Pirotehniștii au adus un robot special cu raze X pentru detectarea bombelor. El a fost “pus la treabă” de la o distanță sigură. Menirea lui era să scaneze geamantanul pentru a se asigura că nu există material explozibil în ea. Acţiunea s-a desfăşurat contra cronometru. După două ore şi ceva, valiza cu pricina a fost preluată, într-un vehicul special, de pirotehniştii Serviciului Român de Informații, pentru a fi dusă într-un loc sigur.

UPDATE, ora 10.40:

Potrivit unor surse din Poliţie spun că geamantanul care a dat bătăi de cap pirotehniştilor era gol  şi a fost detonat la Cumpăna, conform procedurilor.


Fotografia are scop ilustrativ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii