Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kovesi Faptele penale din 20 de dosare instrumentate de DNA vor fi prescrise daca noul Cod Penal intra in vigoare in 2014

ro

04 Nov, 2013 12:14 2288 Marime text
In 20 de dosare penale care sint acum pe rolul instantelor ar putea interveni prescriptia in anul 2014 daca noul Cod Penal intra in vigoare anul viitor, dupa cum rezulta dintr-o analiza preliminara realizata la DNA, a declarat luni procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, la seminarul Noi provocari in lupta anticoruptie organizat de Freedom House si Forum Expert.

In ceea ce priveste dosarele aflate pe rolul DNA, Kovesi a spus ca a dispus verificarea dosarelor care au termen de inregistrare mai mare de un an pentru a fi solutionate cu prioritate. La rindul sau, presedintele CSM, Oana Schmidt Haineala, a declarat ca este foarte important ca procurorul general si seful DIICOT sa "dispuna masuri pentru a verifica la nivelul tarii daca sint astfel de cauze si care sint masurile la indemina pentru a determina celeritatea rezolvarii cauzelor".

Haineala a dat ca exemplu modelul Inaltei Curti care face un asa-numit case management, si anume verificarea intrunirii termenelor de prescriptie. "Cred ca ar fi util ca si instantele din tara sa adopte acest case management", a spus Haineala.
sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii