Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, unde tema discuțiilor va fi migrația

ro

14 Oct, 2015 13:07 1700 Marime text
 
Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de toamnă de la Bruxelles.
 
În cadrul evenimentului se va discuta despre migrație, Iohannis spunând că România este solidară cu celelalte state membre UE în acest caz.
 
„Este foarte clar că acest fenomen a dus la situații complicate. În interiorul UE a dus la situații tensionate, dar suntem pe calea cea bună de a găsi soluții. (...) Dacă vorbim despre migrație, cred că punctul de vedere al României este foarte bine cunoscut, însă vreau să repet un lucru foarte important: România este și dorește să fie în continuare parte a soluției, este solidară cu celelalte țări ale UE, abordările noastre se bazează întotdeauna pe solidaritate și responsabilitate. Vom fi în continuare alături de celelalte state membre și vom contribui la soluții”, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, potrivit agerpres.ro.
 
Șeful statului a mai specificat faptul că la Consiliu se vor discuta anumite aspecte ale migrației, care țin de securitatea frontierelor exterioare ale UE, chestiuni legate de țările de proveniență și cum pot fi ele ajutate, precum și despre țările de tranzit și cum se poate ajunge la concluzii comune cu acestea.




Sursa foto: paginaeuropeana.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii