Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis a demisionat din funcţia publică vizată de procesul cu ANI

ro

02 Dec, 2014 16:02 1726 Marime text
Preşedintele ales Klaus Iohannis şi-a depus astăzi demisia din  funcţiile publice deţinute, inclusiv cea de reprezentant în AGA a societăţii comerciale SC APĂ CANAL SĂ Sibiu, vizată de procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, informează Agerpres.
 
De asemenea, Klaus Iohannis a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că şi-a depus mandatul de primar al municipiului Sibiu.
 
Amintim că, în aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţine simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SĂ şi SC Pieţe SĂ.
 
Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanţa supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Albă Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, pe 25 noiembrie, în principiu judecarea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate în dosarul în care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va începe pe 14 ianuarie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii