Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmeria Constanţa organizează activităţi cu ocazia pomenirii Eroilor Neamului

ro

20 May, 2015 11:50 996 Marime text
Cu ocazia prăznuirii Înălţării Domnului şi zilei de pomenire a Eroilor Neamului, mâine, Jandarmeria Constanţa va organiza o serie de activităţi prilejuite de această dublă sărbătoare.
 
Începând cu ora 08.30, la Capela Militară de la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, preotul militar Laurenţiu Cristinel Oprea va oficia Sfânta Liturghie la care vor participa cadrele militare şi personalul civil din cele două unităţi.
 
În aceeaşi zi, începând cu ora 13.00, în cadrul ceremonialului militar şi religios, organizat de către autorităţi la Monumentul Independenţei de Stat a României situat în zona Casei de Cultură, conducerea Jandarmeriei Constanţa va depune o coroană de flori la monumentul menţionat, în semn de cinstire a eroilor. La slujba oficiată cu această ocazie, participă şi preotul nostru militar, Laurenţiu Cristinel Oprea.
 
De asemenea comandanţii subunităţilor din Mangalia, Medgidia şi Cernavodă vor depune mâine coroane de flori, în cadrul manifestărilor organizate de către autorităţile locale.
 
Pentru desfăşurarea acestor activităţi într-un climat de ordine şi siguranţă, jandarmii vor  asigura şi măsurile de ordine publică la activităţile organizate cu acest prilej la Constanţa, Mangalia, Medgidia şi Cernavodă.
 
În România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională.
 
Începând din 1920, comemorarea eroilor căzuţi în război - Ziua Eroilor - se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paşti, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Înălţării Domnului.
 
Astfel, în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii