Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - ISJ Constanța După situația de la Școala 29, mai multe unități de învățământ constănțene vor avea parte de reparații

ro

08 Sep, 2016 10:42 6486 Marime text
Inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre începutul anului școlar, că săli de clasă ce necesită reparații, ca în situația de la Școala 29, există în mai multe unități de educație  din municipiu și din județ.
 
Bucovală dă însă asigurări că, până pe 12 septembrie, problemele de infrastructură ale sălilor de clasă prea uzate vor fi remediate. Se va schimba parchetul unde este necesar, se vor vărui pereții și băncile vor fi reparate sau înlocuite. Potrivit inspectorului șef, problemele par să fi apărut la unitățile școlare construite după același tip de proiect.
 
Tot în conferința de astăzi, la ISJ Constanța s-a luat în discuție situația familiilor din Constanța care își schimbă domiciliul în acte pentru a putea înscrie copiii la școala dorită. S-au dat și exemple de cele mai râvnite școli din municipiu, iar surprinzător sau nu, Școala Generală nr. 29 este una dintre ele. Celelalte sunt școlile 24, 30 și 38.
 
„Am făcut această sesizare și la Poliție și ni s-a răspuns că nu este nimic ilegal în stabilirea domiciliului“, a declarat prof. Gabriela Bucovală. Aceasta a mai menționat că, pentru anul școlar următor se lucrează la o nouă circumscripție a unităților de învățământ.
 
UPDATE ora 11:08

În cadrul conferinței de presă de astăzi de la sediul ISJ, inspectorul general Gabriela Bucovală a subliniat faptul că este strict interzis ca în unitățile școlare să li se ceară bani părinților pentru un așa-zis fond al școlii sau al clasei. Directorii școlilor au datoria de a adresa solicitări de fonduri primăriei, în cazul în care au nevoie de bani pentru întreținere. 

Doar 8 școli cu autorizație de la ISU Dobrogea

Inspectorul general a declarat astăzi că din cele 488 de școli de stat din județul Constanța, 337 nu au nevoie de autorizații de la ISU. Opt unități au obținut acest aviz, iar alte 146 nu au așa ceva.  „Am asigurare de la ISU că va fi găsită varianta cea mai ieftină pentru ca unitățile școlare care nu au autorizație de la pompieri să poate solicita fonduri pentru obtinerea acestora“, a spus Gabriela Bucovală. 

Tot ea a mai menționat și că din 488 de școli din județ, doar 460 au autorizație sanitară de funcționare. 22 nu au deloc, iar 16 sunt în curs de avizare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii