Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Iliescu le reproșează liderilor PSD că au o „slabă legătură” cu mediul intelectual

ro

18 Oct, 2015 16:10 1435 Marime text
 
Astăzi, la Congresul extraordinar, președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a reproșat liderilor social-democrați că au o „slabă legătură” cu mediul intelectual, subliniind că acest lucru este un semnal prost în societate.
 
„Este o critică directă la adresa liderilor partidului nostru, care au o slabă legătură cu intelectualii țării. Nu sunt prezenți în mijlocul lor, în acțiuni specifice. Aș vrea să amintesc doar un eveniment recent — Festivalul Enescu. A fost o mare manifestare a culturii românești. Liderii PSD n-au fost prezenți. O singură dată a apărut Ponta pentru câteva minute dintr-un concert. Este un semnal că nu prea sunt deschiși liderii partidului nostru la viața intelectuală, la viața culturală și ăsta e un prost semnal. Nu poate un partid să aibă forță dacă nu are alături de el intelectualitatea țării, (...) oamenii care dau tonul în afirmarea noastră în lume. Asupra acestei chestiuni eu aș dori o reflecție mai profundă din partea conducerii noastre de partid care va fi aleasă și să marcheze acest Congres o cotitură”, le-a comunicat astăzi Ion Iliescu reprezentanților PSD prezenți la Congresul extraordinar, potrivit agerpres.ro.
 
Președintele de onoare al PSD susține că există o problemă cu promovarea elitelor politice.
 
„Avem o problemă în recrutarea, pregătirea și promovarea elitelor politice și administrative, în asigurarea profesionalismului acestora și aceasta nu se rezolvă îngustând baza de recrutare, folosind criterii care nu au legătură cu meritele personale. După capitalismul de cumetrie de care aminteam cândva, se cam amplifică fenomenul politic de cumetrie”, a continuat Ion Iliescu, conform aceleiași surse. 


Sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii