Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înmatricularea maşinilor second-hand importate, cel mai devreme din martie

ro

09 Feb, 2017 19:29 1974 Marime text
Românii care vor să îşi înma­tri­culeze maşinile second-hand pot ob­ţi­ne o programare la Registrul Auto Român (RAR) abia din luna viitoa­re, arată site-ul pentru programări al RAR.

Eliminarea timbrului de me­diu, începând cu data de 1 februarie, a adus o creştere a numărului per­soanelor care doresc să-ţi înma­tri­culeze maşinile la mâna a doua cum­părate din străinătate, potrivit Digi24.

„Faţă de luna decembrie a anului 2016 numărul de programări la RAR a crescut cu apro­ximativ 50%. Astfel, dacă în de­cem­brie 2016 la nivel naţional au fost apro­ximativ 48 de mii de programări, în luna ianuarie 2017 s-a ajuns la pes­te 75 de mii“, spune Roxana Nica, pur­tător de cuvânt al Registrului Auto Român (RAR).

Pentru fiecare schimbare a proprietarului unei mașini, aceasta trebuie prezentată la RAR, în vederea obținerii Certificatului de Autenticitate. Prin această operațiune Registrul Auto Român evaluează starea elementelor de identificare ale vehiculului și stabilește caracteristicile sale constructive.


Sursa foto: Digi24
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii