Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare meteo. Iarna într-o nouă etapă din această noapte. Vânt puternic, zăpadă spulberată, polei. Este în vigoare

ro

12 Jan, 2017 02:19 8581 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis, la ora 22.00, o informare de vreme rea, valabilă de la ora 04.00 până mâine la ora 10.00.
 
Potrivit atenționării în întreaga țară vor fi intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, polei.
 
În intervalul menţionat la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60...70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.
 
Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45...55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.
 
Începând din a doua parte a zilei de astăzi va ninge, în general slab cantitativ, în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul ţării, vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.
 
Dar nu trebuie să uităm că până la ora 10.00, astăzi, suntem sub atenționarea Cod Galben, în care vremea este deosebit de rece și cu ger năprasnic noaptea.
 
În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.
Maxima zilei va ajunge azi abia la -4 grade Celsius la Constanța.
 
Acum sunt -5 grade la Constanța, -7 la Adamclisi, -4 la Mangalia, -6 la Medgidia.
 
În cursul zilei de astăzi, în funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii