Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu Club Bamboo O tânără povesteşte momentele de groază - „S-a fumat şi erau artificii care însoţeau sticlele”

ro

21 Jan, 2017 14:29 2664 Marime text
Corina Anghel, martor al incendiului din clubul Bamboo, spune că acoperişul a fost primul care a luat foc, iar fumul ieşea pe la sistemele de aerisire, în club fumându-se toată noaptea, în timp ce sticlele de băutură scumpă erau însoţite de artificii.

Declaraţiile celor care au fost în club sunt absolut şocante. Dintr-o dată localul a fost invadat de fum şi s-au călcat în picioare pentru a ieşi afară. Cei care se aflau în partea din spate a clubului s-au căţărat pe zidurile localului, au rupt gardul şi chiar s-au aruncat în pisicină ca să scape.

„Era normal ca parterul să ia foc, dar întâi a luat acoperişul foc. Da. Acolo se fuma şi se fuma peste tot. Chiar la masă la noi fumau şi colegii pe lângă mese", a afirmat o tânăra într-o intervenţie la Digi 24.

Întrebată dacă se fuma cu acordul personalului, Corina Anghel a răspuns negativ.

„Nu. Personalul, am fost martoră, un ospătar i-a cerut unui coleg de la masă să stingă ţigara. El s-a întors, a palmat-o. Fiecare sticlă era însoţită de artificii, sticlele de Moet şi sticlele de votcă foarte scumpe, care sunt mereu însoţite de artificii. Acele artificii erau însoţite la toate sticlele care veneau la masă. Toată lumea s-a îmbulzit la ieșire, în față, spre recepție, iar noi unde am văzut că era mai puțină lume, adică locul de fumat unde era o ieșire în curtea interioară a clubului, am ieșit acolo. Lumea era foarte disperată, se călcau în picioare, erau persoane care leșinau. Fugeau fără haine, fără documente, țipau după documente, că nu aveau telefonul", a completat martora.

Tânăra a mai spus că „fumul ieşea pe sus, pe la sistemele de aerisire, nicidecum în jos".

Întrebată câţi oameni erau în club, ea a spus că de ordinul sutelor, în condiţiile în care clubul este foarte mare. „Erau de gradul sutelor, era arhiplin clubul, iar în primele linii erau sute de oamenii. Noi ceilalţi am încercat să scăpam prin locul de fumat. Locul de fumat înseamnă o cameră mare, tot în interior. O încăpere închisă. De acolo ieşeai în altă curte, pe o terasă, sus. Acolo ne-am blocat noi, am ieşit pe acolo şi am stat două ore până au venit pompierii şi ne-au oferit siguranţă ca să putem ieşi", a explicat Corina Anghel.

Întrebată dacă a văzut şi alte efecte pirotehnice mai complexe, martora a susţinut că au existat doar artificiile care însoţeau sticlele de băutură. „Nu. Erau doar luminile care am înţeles că au fost nou instalate. S-a fumat şi erau artificii care însoţeau sticlele", a agăugat ea.

Corina Anghel a precizat că la ora 03.27 a auzit un avertismen că a izbucnit un incendiu.

Citeşte şi:

UPDATE: Incendiu la Clubul Bamboo din București. Bilanț IGSU. Clubul s-a făcut scrum. Zeci de victime. Cod Roșu (galerie foto)

Incendiu Club BambooMinistrul Sănătății informează despre starea răniților din spitale

Incendiu Club Bamboo: Iohannis - „Am trecut pe lângă o altă tragedie de proporții”

Incendiu Club Bamboo: Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Dosarul depus de Bamboo pentru autorizația de funcționare ar fi fost incomplet

Incendiu Club Bamboo: MAI a convocat Grupa operativă

Incendiu Club Bamboo: Avocați - „Erau respectate 100% reglementările pompierilor”

Incendiu Club Bamboo: Cercetările, preluate de PTB - urmărire penală pentru distrugere

Incendiu Club Bamboo. Celebru avocat din Constanța reprezintă interesele clubului

Incendiu Club Bamboo. Ministerul Afacerilor Interne a activat o linie telefonică

Incendiu Club Bamboo: Starea persoanei intubate s-a îmbunătățit

Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii