Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Gruparea Statul Islamic anunţă decapitarea ostaticului japonez Kenji Goto

ro

31 Jan, 2015 22:58 1574 Marime text
Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a afirmat că l-a executat prin decapitare pe ostaticul japonez Kenji Goto, notează Agerpres.ro.
 
Organul de media al grupărilor jihadiste Al-Furqan ar fi postat un videoclip pe Twitter, care vine în sprijinul acestor afirmaţii. informează AFP. Videoclipul îl arată pe ostatic îmbrăcat în portocaliu stând în genunchi și alături de el un bărbat mascat îmbrăcat în negru, cu un cuțit în mână.

Acesta face guvernul japonez responsabil pentru moartea ostaticului.

UPDATE, ora 23.27

Agerpres: “Guvernul japonez încearcă să autentifice un videoclip postat pe internet care ar arăta decapitarea ostaticului Kenji Goto de către Statul Islamic (SI), a anunțat duminică postul public de televiziune NHK, citat de Reuters.”

Kenji Goto, un corespondent de război veteran, a fost capturat de militanți la sfârșitul lunii octombrie când s-a dus în Siria pentru a căuta să obțină eliberarea unui alt captiv japonez, Haruna Yukawa.

În înregistrările video anterioare care îl arătau pe Goto se spunea că el ar putea fi eliberat dacă Iordania elibera la rândul ei o jihadistă kamikaze irakiană Sajida al-Rishawi. Ammanul a declarat că este dispus să o elibereze dacă primește asigurări legate de siguranța unui pilot iordanian, de asemenea deținut de SI.

Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii