Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, audiată de două ori într-o zi la instanţa supremă

ro

20 May, 2015 10:04 1749 Marime text
Zi importantă pentru fosta şefă DIICOT. Alina Bica este audiată miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în două şedinţe de judecată. ‎Prima dintre ele, ca urmare a unei contestaţii depuse împotriva menţinerii în arest la domiciliu. Cea de-a doua: termen în dosarul ANRP, în care este judecată pentru abuz în serviciu, potrivit România TV.

În prima dintre audieri este judecată contestaţia fostei şefe antimafia la decizia de menţinere a arestului la domiciliu în dosarul „Bica 2".

În luna aprilie, judecătorii ÎCCJ au decis că inculpaților Alina Bica și Dorin Cocoș le poate fi înlocuită măsura arestului preventiv cu cel la domiciliu.

Direcția Națională Anticorupție a trimis în instanță pe 26 februarie 2015 dosarul „Bica 2". Inculpați în dosar sunt Alina Bica, Dorin Cocoș, Alin Cocoș, fostul ministru Adriean Videanu, Ionuț Florentin Mihăilescu (fost consilier al Alinei Bica).

În acest dosar, Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.

Alina Bica este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.



Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii