Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmele care nu-şi depun la timp bilanţurile pot fi dizolvate din oficiu

ro

14 Jul, 2015 13:59 1336 Marime text
 
În cazul în care nu-și depun la timp situațiile financiare anuale și raportările contabile, firmele vor putea fi dizolvate la cererea oricărei persoane interesate, dar și a Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), se arată într-un act normativ publicat ieri în Monitorul Oficial. Totodată, o altă noutate introdusă în Legea societăților este că, după dizolvare, numirea lichidatorului va fi făcută de către ONRC, informează România TV. 
  
Legea nr. 152/2015 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul înregistrării în registrul comerțului a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 519 din 13 iulie, scrie avocatnet.ro, citat de România TV. Această aduce modificări, printre altele, la Legea societăților și va intră în vigoare joi. 
  
Conform documentului, firmele vor putea fi dizolvate de către tribunal în anumite situații care în prezent nu sunt reglementate de lege. În plus, sunt făcute și anumite clarificări în alte cazuri în care se poate cere dizolvarea. 
  
Mai precis, la cererea oricărei persoane interesate - dar și a ONRC - tribunalul va putea să pronunțe dizolvarea unei societăți dacă aceasta nu-și depune în termenul legal situațiile financiare anuale și, după caz, situațiile financiare anuale consolidate, precum și raportările contabile. Noua prevedere va fi aplicabilă în situația în care perioada de întârziere va fi mai mare de 60 de zile lucrătoare. 
  


Sursa: România TV
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii