Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Doi bărbați înarmați care îl țineau ostatic pe procuror au fost uciși Explozie puternică la tribunalul din Istanbul

ro

31 Mar, 2015 21:13 1653 Marime text
O puternică explozie și focuri de armă au fost auzite în această seară în tribunalul din Istanbul unde mai mulți bărbați înarmați l-au luat ostatic pe procurorul care se ocupă de ancheta lansată după moartea unui adolescent rănit de poliție în timpul protestelor antiguvernamentale din 2013, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Autoritățile nu au confirmat imediat o eventuală intervenție a forțelor de ordine contra autorilor luării de ostatici.

Acțiunea a avut loc într-o sală a Palatului de Justiție Caglayan, în partea europeană a Istanbulului, a precizat mass-media.

Presa turcă a atribuit atacul unui grup marxist clandestin denumit Partidul/Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C), cunoscut pentru numeroasele atentate conduse în Turcia începând din anii '90.

Pe Twitter a apărut o fotografie ce-l arată pe procurorul Mehmet Selim Kiraz așezat într-un fotoliu în timp ce un individ, a cărui față nu este văzută, îi ține un pistol la tâmplă, iar un altul arată cartea de identitate a magistratului.

Anunțul decesului respectivului adolescent, în vârstă de 15 ani, pe nume Berkin Elvan, a scos sute de mii de oameni în stradă, el devenind un simbol al reprimării violente a manifestațiilor din 2013.

UPDATE 1, ora 22.58

Doi militanți ai unui grup turc clandestin de extremă-stânga, care au ținut ostatic marți timp de mai multe ore un procuror într-un tribunal din Istanbul, au fost uciși de poliție și ostaticul a fost grav rănit în timpul operațiunii, a declarat șeful poliției din Istanbul, informează AFP, citat de Agerpres.

„Procurorul este spitalizat în stare foarte gravă... cei doi teroriști au fost uciși", a declarat în fața presei Selami Altinok, la câteva minute după intervenția unităților speciale ale poliției împotriva răpitorilor în Palatul de Justiție Caglayan.

„Am făcut tot posibilul" să obținem predarea celor doi atacatori, a subliniat Altinok, care a precizat că poliția a intervenit "când au fost trase focuri" de armă.

Mai multe explozii și cel puțin douăzeci de focuri de armă au fost auzite din afara clădirii, învăluită repede în fum gros.

Potrivit șefului poliției, comandoul Partidul/Frontul revoluționar de eliberare populară (DHKP-C), cunoscut pentru numeroase atentate comise în Turcia începând din anii 1990, a pătruns la începutul după-amiezii în tribunal și l-a luat ostatic pe procurorul Mehmet Selim Kiraz.

Într-o declarație publicată pe un site care îi este apropiat, DHKP-C a amenințat că îl va ucide pe magistrat dacă nu îi sunt satisfăcute mai multe revendicări.

Acest magistrat a fost însărcinat să ancheteze circumstanțele morții lui Berkin Elvan, un adolescent decedat la 11 martie 2014 după 269 de zile în comă provocată de o grenadă lacrimogenă trasă de poliție la Istanbul în timpul unei manifestații în iunie 2013.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii