Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 11. Explozie la Petromidia Năvodari. Mai multe persoane cu arsuri (galerie foto+video)

ro

22 Aug, 2016 18:26 24549 Marime text
O explozie s-a produs la Petromidia Năvodari. A fost activat planul roșu.În aceste momente patru ambulanțe plus o mașină de pompieri se îndreptă înspre Petromidia. Patru persoane au arsuri extrem de grave.

Raed Arafat a declarat că ar fi explodat două rezervoare de azot și că nu sunt deocamdată date despre un posibil risc bacteriologic.

UPDATE 11, 23 august, ora 11.22

Unul dintre răniţii din explozia de la Petromidia a decedat astăzi. Este vorba despre un bărbat, care, din nefericire, a suferit, în cursul dimineţii, un stop cardio-respirator. Decesul a survenit în timp ce era internat la Bagdasar Arseni, eforturile medicilor fiind în zadar.

„Compania noastră, prin întreaga echipă, îşi exprimă profunda durere pentru pierderea colegului nostru, I.B., ca urmare a incidentului de luni, 22 august, de pe platforma Petromidia. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiei şi prietenilor săi, gândurile noastre se îndreaptă către ei.
 
I.B., 48 de ani, ne-a fost coleg în cadrul Rominserv, lucrând ca inginer sudor. Suntem în contact şi oferim suportul nostru familiilor colegilor internaţi în unităţile spitaliceşti din Bucureşti şi sperăm la însănătoşirea lor cât mai rapidă”, transmite KMG International într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa. 


În altă ordine de idei, conform măsurătorilor privind emisiile în aer produse în urma evenimentului, nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, fapt certificat de analizele CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear). Echipa de specialişti constituită la nivelul companiei analizează circumstanţele care au dus la producerea evenimentului, pentru a determina cauzele acestuia.  

Citeşte şi În acest moment, rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă​

UPDATE 10, ora 21:55

Instalația de distilare în vid de pe platforma Petromidia, care a fost afectată de un incident luni după-amiază în jurul orei 18:00, a fost oprită, iar în acest moment orice pericol a fost îndepărtat, precizează reprezentanții Rompetrol Rafinare, într-o informare transmisă Agerpress.

UPDATE 9, ora 21:47

După primirea apelului prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la locul indicat  s-au deplasat de urgență 37 de pompieri, cu 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială CBRN și cinci ambulanțe SAJ.

Specialiștii CBRN, în colaborare cu cei ai operatorului economic, au efectuat măsurători ale emisiilor din aer, nefiind înregistrate valori care să pună în pericol viața comunităților din proximitate şi nici a celor din amplasament. Incendiul a fost lichidat în mai puțin de două ore.

UPDATE 8, ora 21:21

Reprezentanții Rompetrol au emis un comunicat în legătură cu incidentul care a avut loc la rafinăria Petromidia.

În cursul acestei zile, în jurul orei 18.00,pe platforma Petromidia a avut loc un incident înzona instalaţiei de distilare în vid.În acest moment, incendiul a fost neutralizat, iar zona incidentului a fost pusă însiguranţă. Pentru neutralizarea incendiului au intervenit echipajele de pompieri ale rafinariei Petromidia, alături de cele de la Inspectoratul de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa si de la Staţia de Pompieri Midia-Năvodari. În timpul incidentului au fost rănite 4 persoane. În acest moment cei patru se află la spital sub supraveghere medicală.La nivelul companiei s-a constituit o echipă formată din specialişti şi a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la acest incident. Reprezentaţii companiei sunt în legatură directă cu colegii afectaţi şi cu familiile  lor  şi le acordă tot strijinul necesar.În acest moment, orice pericol a fost îndepărtat. Instalaţia afectatăeste oprită, activitatea rafinăriei fiind redusă.Reprezentanţii Rompetrol Rafinare au luat toate măsurile necesare alături de autorităţile responsabile pentru operarea în siguranţă a rafinăriei.”


UPDATE 7, ora 21:07

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a a trimis la Năvodari un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului. Conform romaniatv, vântul va determina o deplasate moderată a poluantului.

UPDATE 6, ora 20:56

Potrivit Ministerului Sănătății, doi răniți vor ajunge la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar alți doi la Spitalul de Arși, scrie Agerpress.

La Spitalul Bagdasar-Arseni vor fi aduși: un bărbat de 35 de ani cu arsuri de gradul III pe 100% din suprafața corpului, care este stabil și intubat, precum și un altul, de 49 de ani, cu arsuri de gradele II — III pe 25% din suprafața corpului, stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, intubat.

La Spitalul de Arși vor fi transportați un bărbat de 34 de ani, cu arsuri de gradele II — III pe 20% din suprafața corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii, și un altul de 58 de ani, cu arsuri de gradul II pe 24% din suprafața corpului, stabil, neintubat, fără leziuni pe căile respiratorii.

Conform purtătorului de cuvânt al SAJ Constanța, Claudia Tatarici, în urma incidentului sunt și doi doi bărbați, conștienti intoxicați cu fum.

MS precizează că Spitalul de Arși a primit autorizația de la DSP București pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine și reia activitatea pe mai multe patologii, inclusiv arsuri în suprafață maximă de 25% și care nu presupun activitate în secția ATI. Comisia de Chirurgie Plastică a Ministerului Sănătății a aprobat această reluare de activitate.

UPDATE 5, ora 20:12

Din primele informații, unul dintre pacienți are arsuri de gradul 3-4  pe toată suprafața corpului iar medicii îi dau șanse minime de supraviețuire. Al doilea are arsuri pe 40-50% din suprafața corpului, al treilea pe 20% din suprafața corpului și cooperează iar al patrulea este în curs de evaluare. Din declarațiile prefectului județului Constanța, reiese că nu este cunoscută cauza de la care a izbucnit incendiul și că se va afla în urma anchetei celor de la ISU.

UPDATE 4, ora 19:52

Raed Arafat a declarat că cele patru victime vor fi transportate la București cu ajutorul unei aeronave  Smurd.

UPDATE 3, ora 19:43

Pe lângă cei patru pacienți cu arsuri, este și un al cincilea pacient intoxicat cu fum. A fost transportat și el la spital.

UPDATE 2, ora 19:16

Incendiul a fost lichidat.

UPDATE 1, ora 19:07

Muncitorii fost preluați de trei ambulanțe pentru a fi transportați la spitalul județean Constanța . Cei 4 pacienti conștienti au arsuri  de peste 40 % pe corp. Potrivit purtătorului de cuvânt SAJ Constanța, în urma examinării pacienților se va stabili dacă vor fi transportați la București.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța, Claudia Tatarici, la Constanța a fost activat planul roșu de intervenție și până în prezent sunt informații că s-au înregistrat patru cazuri de arsuri grave

 Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, a declarat că la fața locului au ajuns mai multe echipaje de intervenție, dotate cu mașini cu spumă și apă.Incendiul a fost localizat și este în curs de lichidare.

Liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, Petre Tancău, a precizat, pentru AGERPRES, că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalații de prerafinare.

Precizăm că ultima dată când s-a activat codul roşu la nivelul judeţului Constanţa a fost în data de 12 iunie, atunci când un apel la 112 a anunţat un teribil accident petrecut la ieşire din localitatea Mihai Viteazu. În urma accidentului au fost opt victime. La Pompieri s-a dat alarma, la Ambulanţă, la fel. În numai şase minute, s-a decretat Cod roşu, o procedură specială pentru accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp.











Citește și Ce spun reprezentanții Rompetrol despre explozia de la Petromidia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andreea 22 Aug, 2016 22:21 Nu a fost o explozie, a fost un incendiu. Dar, intrucat s-a intervenit rapid, a fost stins si nu exista motive de ingrijorare.
  • Vlad 22 Aug, 2016 22:19 Este de apreciat interventia rapida a echipajelor de la Petromidia si ale autoritatilor. Incendiul a fost stins rapid si s-au prevenit alte catastrofe care se puteau intampla.