Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul a depășit 112 morți Explozie într-un port (video)

ro

16 Aug, 2015 10:02 1844 Marime text
 
Bilanțul giganticelor explozii care au avut loc miercuri în portul Tianjin, în estul Chinei, a crescut și se ridică în prezent la 112 morți, au anunțat astăzi autoritățile locale, informează AFP, potrivit Agerpres.

De asemenea, mai mult de 700 de persoane au fost spitalizate după deflagrații, care au produs o enormă sferă de foc, precum și incendii pe care pompierii se chinuie încă să le stingă.

„La 09:00 (01:00 GMT), la 16 august, numărul total al morților se ridica la 112", a declarat Gong Jiansheng, director-adjunct al serviciului de propagandă din orașul Tianjin, în timpul unei conferințe de presă. „Am identificat deja 24 de trupuri, mai sunt de identificat 88", a mai spus acesta, conform Agerpres.

Potrivit mass-media oficiale, 21 de pompieri se numără printre persoanele decedate.

Autoritățile chineze au evacuat, sâmbătă, patru cartiere situate pe o rază de trei kilometri din jurul zonei de explozii, existând temeri privind o posibilă contaminare cu substanțe toxice.

Cu toate acestea, autoritățile chineze au susținut că produsele care s-au scurs în mediul înconjurător nu au atins pragurile periculoase. Totodată, autoritățile ezită în a identifica precis substanțele chimice care erau depozitate în sit, ceea ce suscită scepticismul și îngrijorarea printre cei 15 milioane de locuitori din Tianjin.

Armata chineză a anunțat că sute de tone de cianură puternic toxică erau păstrate în depozitele unde miercuri au avut loc uriașele explozii soldate cu zeci de morți și sute de răniți, în metropola portuară Tianjin, în estul Chinei, informează astăzi agențiile de presă AFP și Interfax, conform Agerpres.

Sursa: Agerpres
Sursa foto: cursdeguvernare.ro



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii