Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis „Este inacceptabil pentru o țară europeană să aibă un prim-ministru acuzat de fapte ilegale”

ro

30 Jun, 2015 19:06 1161 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a reafirmat într-un interviu acordat Financial Times susținerea pentru lupta împotriva corupției și consideră că Victor Ponta ar trebui să demisioneze din funcție deoarece este inacceptabil ca o țară europeană să aibă un prim-ministru acuzat de fapte ilegale, informează Agerpres.

„Cel mai bun lucru ar fi să demisioneze. Dacă este nevinovat, așa cum pretinde, atunci nu este nicio problemă... dar este inacceptabil pentru o țară europeană să aibă un prim-ministru acuzat de fapte ilegale de către procurori", a spus Iohannis în interviul publicat marți de Financial Times.

Campania anticorupție a intrat acum în ceea ce Iohannis numește „o fază urâtă”, iar procurorii și-au îndreptat atenția asupra premierului Ponta. Acesta este suspectat de fraudă și de conflict de interese prin numirea senatorului Dan Șova într-o funcție guvernamentală, notează publicația citată.

Prim-ministrul respinge acuzațiile și a câștigat lejer un vot de încredere în parlament la o săptămână după ce acuzațiile la adresa sa au fost făcute publice. De atunci el a plecat pentru o lună de zile la tratament în Istanbul din cauza unei răni pe care a suferit-o la genunchi. Însă, Iohannis insistă că Ponta ar trebui să demisioneze, scrie FT. Între timp, Iohannis l-a numit pe vicepremierul Gabriel Oprea ca premier interimar, în așteptarea întoarcerii lui Ponta din Turcia.

Președintele Ionannis a reafirmat dorința sa de a curăța clasa politică. 'Mulți așteaptă schimbări rapide, care desigur că nu se vor întâmpla imediat', a spus el. 'Dar prin exprimarea opiniilor, prin a spune lucrurilor pe nume, prin atragerea atenției asupra unor aspecte — toate acestea mișcă lucrurile, dar într-un ritm lent', a adăugat Iohannis.

Pentru 93 la sută dintre românii care consideră corupția endemică în rândurile elitei politice post comuniste, Iohannis reprezintă noua față a unei Românii deschise către Occident. Cele mai importante intervenții ale lui Iohannis au fost susținerea DNA și presiunea pe care a pus-o pe parlamentari să respingă inițiativa legislativă privind amnistia politicienilor urmăriți în justiție, scrie FT, citat de Agerpres.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii