Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii constănțeni, nemulțumiți de Ecaterina Andronescu, preşedintele comisiei de învăţământ din Senat. Vezi de ce

ro

03 May, 2014 08:57 2392 Marime text
Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, organizaţie reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, consideră ca fiind inacceptabilă atitudinea doamnei Ecaterina Andronescu, preşedintele comisiei de învăţământ din Senatul României şi fost ministru al educaţiei în privința unor proiecte de lege privind modificarea legii educației.
 
În august 2012 doamna Ecaterina Andronescu, pe atunci ministrul educaţiei, şi-a asumat în fața liderilor elevilor din România, la Şcoala de vară a Consiliului Naţional al Elevilor, că va susţine o eventuală propunere de modificare a legii educaţiei în sensul în care un reprezentant al elevilor va fi membru cu drepturi depline în Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ. Începând cu toamna anului 2013 au fost depuse trei astfel de propuneri legislative, toate trei primind propunere de respingere în unanimitate din partea comisiei de învăţământ din Senat, comisie condusă de doamna Ecaterina Andronescu.

 “În anul 2011, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a educaţiei, elevii şi-au pierdut dreptul de a avea un reprezentant cu drepturi depline în Consiliul de administraţie al unităţilor de învăţământ. În anul 2012 doamna Andronescu, pe atunci ministru, ne-a promis că ne va susţine pentru repararea acestei nedreptăţi. Începând cu toamna anului 2013 au fost depuse trei proiecte legislative în acest sens, toate primind raport de respingere din partea comisiei conduse de doamna Andronescu. Ultimul proiect de acest gen, Pl-x 37/2014, a fost dezbătut în comisia de învăţământ din Senat pe 29 aprilie, la dezbatere din Camera Deputaţilor, de pe 11 martie, a fost prezentă şi o delegaţie a Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa. Nu ne putem aştepta la un act educaţional de calitate atunci când beneficiari principali nu sunt luați în seamă în procesul de luare a deciziilor” a declarat Constantin - Alexandru Manda, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii