Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dușa a înaintat în grad 28 de militari în retragere

ro

23 Oct, 2015 11:29 1823 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a înaintat în grad, astăzi, 28 de militari în retragere, în cadrul unei festivități ce a avut loc la sediul MApN. Ceremonia s-a înscris în seria manifestărilor dedicate Zilei Armatei.

„La 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial, prin hotărâre de guvern, am declarat că anul 2015 este Anul veteranilor de război, ca semn de prețuire și respect pentru militarii care și-au pus viața în pericol ca România să fie ceea ce este astăzi. (...) Am organizat diverse acțiuni care au elogiat activitatea militarilor pentru ce au făcut în istorie, România să fie întreagă, să fie un stat unitar, un stat respectat în lume", a spus Dușa, potrivit Agerpres. 

„O delegație a MApN și MAE va fi duminică, de Ziua Armatei, în Rusia în regiunea Volvograd, unde se va inaugura primul cimitir în care vor fi reînhumați militarii care și-au pierdut viața pe teritoriul Rusiei. Tot pe 25 octombrie ne vom afla și la Carei, ultima localitate eliberată de Armata română în cel de-al doilea război mondial și a fost ridicat monumentul. Practic, Ziua Armatei o să fie legată de acest eveniment, eliberarea ultimei localități", a precizat ministrul.

Sursa foto: monitoruldesibiu.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii