Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Doliu în Arhiepiscopia Tomisului

ro

25 Mar, 2016 09:53 3795 Marime text
 
Arhiepiscopia Tomisului este în doliu după ce preorul Dumitru Stănei a trecut la cele veșnice. Acesta a încetat din viață pe 14 martie, iar ieri a fost înmormântat la Stockholm, în Suedia. La catafalcul părintelui a rostit rugăciuni arhierești de dezlegare Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord.
 
Preorul Dumitru Stănei s-a născut în comuna Saraiu, județul Constanța, la 3 septembrie 1925. Acesta a fost hirotonit preot pe 8 iulie 1947 pe seama parohiei Dăeni, județul Tulcea, unde a slujit 12 ani, după care a fost ransferat în mai 1959 la parohia Techirghiol pentru filialele Eforie-Nord, Agigea și Lazu, totodată fiind și paroh al Techirghiol.
 
Ca protopop a funcționat 15 ani (1971 – 1986) și a cerut pensionarea la 1 iulie 2003, când conducerea eparhială a binevoit a-i aproba pensionarea.
 
Pe credincioși i-a păstorit cu dăruire și devotament, îndrumându-i să meargă pe calea cea bună spre a dobândi mântuire de la Dumnezeu.  


UPDATE 2, ora 16.02:

„Toți preoții din Protoieria Constanța deplâng trecerea la cele veșnice și sunt alături de familia îndoliată”, au transmis preoții Protoieriei 1 Constanța. 



UPDATE 1, ora 13.10:

„Centrul Eparhial - Arhiepiscopia Tomisului transmite condoleanțe familiei și apropiaților lui Dumitru Stănei și alături de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului ne rugăm bunului Dumnezeu să îi scrie numele în cartea vieții și să îi dăruiască iertarea păcatelor. Totodată, transmitem aprecierea Arhiepiscopului Tomisului pentru darul cu care Dumnezeu l-a hărăzit 91 de ani de viață și 69 de ani de preoție, majoritatea acestui timp fiind în vremuri tulburi”, a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii