Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT a condus la audieri 25 de persoane acuzate de contrabandă

ro

01 Sep, 2015 16:37 1185 Marime text
 
 Ieri procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de 16 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Vrancea, Prahova şi Braşov în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă calificată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna mai 2015 mai mulți suspecții au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior alți doi, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun, provenite din Republica Moldova.

Acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, printr-un număr de cinci acţiuni repetate desfăşurate în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada  mai - august 2015, membrii acestuia au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin punctele destinate controlului vamal, prin sustragerea de la controlul vamal importante cantităţi importante de ţigări, respectiv peste 115.000 pachete cu ţigări cu timbre de accizare R. Moldova – din care 59.634 pachete de ţigări au fost capturate de organele de urmărire penală urmare activităţilor de constatare directă, prejudiciul cauzat prin aceasta bugetului de stat fiind de peste 1.200.000 lei. 

Cu ocazia percheziţiei efectuată ieri la un spaţiu intermediar de depozitare au fost găsite şi ridicate 53.880 pachete cu ţigări , parte din această cantitate fiind găsită încărcată într-un autoturism, care era pregătită pentru livrare către reţeaua de desfacere.

La alte trei locaţii au fost găsite şi ridicate, cu ocazia percheziţiilor efectuate peste 11.300 pachete de ţigări, diferite mărci, destinate valorificării.

 La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 25 de persoane.

În cauză s-a dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de un număr de şase inculpaţi care urmează să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Sprijinul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău precum şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Potrivit comunicatului trimis de DIICOT, se arată că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii