Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Dezbaterea publică privind PUZ-ul pentru o zonă din Km 5, iniţiată de Nicolae Lupşa

ro

14 Oct, 2016 10:06 2369 Marime text
La Prefectura din Constanţa are loc în aceste momente o dezbatere publică privind PUZ-ul pentru o zona din Km 5, iniţiată de Nicolae Lupşa.



Iniţiatorul doreşte să modifice Planul Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de străzile Mugurului, Meşterul Manole, Hatman Luca Arbore şi Valea Alba. Nicolae Lupşa doreşte ca în zona să se extindă suprafaţa de construit de la 8.807 mp la 11.323 mp, iar în subzona locuinţelor individuale cu anexe gospodăreşti să se modifice reglementările referitoare la deschiderea la stradă pe care trebuie să îl aibă terenul pentru a se construi, de la 12 m, cât este în prezent, la 10 m.

UPDATE 1, ora 10.22

Sunt prezenţi Simina Stăiculescu şi Cristina Stamat din cadrul Comisiei Tehnice Reamenajare şi Urbanism din primărie, urbanistul Mihai Andrei Simion şi arhitectul-şef la Constanţei, Radu Vânturache.


 
Urbanistul Mihai Andrei Simion a explicat că iniţiatorul îşi doreşte modificarea PUZ-ului pentru că acesta nu poate construi în prezent, din cauza că nu are deschiderea necesară la stradă, conform reglementarilor actuale.
 
Potrivit propunerilor, se modifică procentul de construire de la 35 la 45%, iar coeficientul de utilizare a terenului va creşte de la 0,7 la 0,85.
 
Cei prezenţi sunt interesaţi de acest PUZ, având nevoie de aceste reglementări pentru un alt proiect în zonă. În rest, PUZ-ul rămâne neschimbat, nu se modifică regimul de înălţime, care este stabilit la P+1.

Nu sunt observaţii din partea celor prezenţi. Cei care mai au alte observaţii le pot depune la sediul Centrului de Informare pentru Cetăţeni până pe 21 octombrie, când se încheie procesul de consultare publică.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii