Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi decizia judecătorilor Dănuţ Tiberius Epure rămâne în arest

ro

06 Aug, 2013 17:37 3128 Marime text
Tiberius Dănuţ Epure, rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, acuzat de luare de mită, rămâne în arest. Stere Tala va fi cercetat în libertate, dar are interdicţia de a părăsi ţara.

Oficial:

Încheierea 328/06.08.2013 - Curtea de Apel Bucureşti:

„Respinge ca nefondat recursul declarat de recurentul-inculpat Epure Tiberius Dănuţ, împotriva încheierii de şedinţă din data de 31.07.2013 a Tribunalului Bucureşti, Secţia a-II-a Penală. (...) Admite recursul declarat de recurentul-inculpat Tala Stere, împotriva încheierii de şedinţă din data de 31.07.2013 a Tribunalului Bucureşti, Secţia a-II-a Penală. Casează în parte, încheierea recurată şi rejudecând pe fond: Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J.-D.N.A., privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Tala Stere, ca neîntemeiată. (...) Dispune luarea faţă de recurentul-inculpat Tala Stere a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.08.2013 până la data de 04.09.2013, inclusiv.  (...) Inculpatul este obligat ca, pe durata măsurii dispuse, să respecte următoarele obligaţii: - să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat ; - să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, conform programului de supraveghere întocmit de aceste organe sau ori de câte ori este chemat ; - să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; - să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. În baza art.145. alin.1/2 Cp.p., impune inculpatului ca pe durata, măsurii obligării de a nu părăsi ţara, să respecte şi următoarele obligaţii: - să nu se apropie de coinculpaţi, de membrii familiilor acestora, de martorii din prezenta cauză şi să nu comunice cu aceste persoane, în mod direct sau indirect. Atrage atenţia inculpatului că, în situaţia încălcării cu rea credinţă a obligaţiilor stabilite, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. Dispune comunicarea unei copii după prezenta către: inculpat, secţia de poliţie în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul inculpatul, Jandarmerie, Poliţia comunitară, organelor competente să elibereze paşaportul, organele de frontieră, în vederea respectării obligaţiilor ce-i revin inculpatului. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului TALA STERE, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 226/UP/31.07.2013, emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia a-II-a Penală, în dosar nr. 26458/3/2013, dacă nu este reţinut sau arestat in altă cauză. (...) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.08.2013“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 06 Aug, 2013 23:46 Au reusit sa distruga viitorul unor studenti intr-un singur an de zile prin abuzurile lor de putere si sa transforme o institutie de invatamant superior intr-un club propriu si personal unde legea este doar cea pe care o tolereaza conducerea.
  • anonim 06 Aug, 2013 19:04 Denunţul nu este o şicană. Dacă cineva a comis o infractiune este normal sa îl denunti. Era cunoscut faptul că primea și solicita atenții. Nici nu te băga în seamă dacă lui nu îi ieșea ceva. Este admirabil cel care a făcut asta. Pe noi ceilalţi a reusit sa ne reducă la tăcere prin ameninţare, prin tăierea de norme, mutare, comisii de etică, refuzul de a ne admite orice cerere. Este rușinos pentru toți că am îndurat asta. Decanii care i-au scris caracterizări pentru instanţă inteleg că sunt solidari credintelor domnului Rector. Deşi ştiam asta, acum avem confirmarea că nu mai gândesc singuri.