Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost celebrat hramul Catedralei „Sf. Nicolae“ din Tulcea

ro

06 Dec, 2013 15:19 1822 Marime text
Slujba ţinută de Prea Sfinţia Sa Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu un sobor de preoţi, a început de la ora 9.30 şi s-a încheiat puţin după orele prânzului. La Liturghia săvârşită de PS Visarion au participat, printre enoriaşi, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, prefectul Lucian Simion, senatorul Trifon Belacurencu, deputatul Vasile Gudu, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.
Slujba de vineri dimineaţă a adus un element de noutate: emoriaşii au putut asculta corul Catedralei, care a încântat enoriaşii prin cântece bisericeşti, dar şi prin tradiţionalele colinde, se menţionează într-un comunicat de presă.
La finalul slujbei, PS Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a mulţumit enoriaşilor care au umplut biserica până la refuz şi le-a urat sărbătoriţilor „La Mulţi Ani!“.
De asemenea, în numele autorităţilor din Tulcea, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a urat toate cele bune tuturor celor care poartă numele Sfântului Nicolae. Prea Sfinţia Sa Visarion a primit, din partea preşedintelui Teodorescu, o icoană care îl reprezintă pe Sf. Nicolae.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii