Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM nu este de acord cu desecretizarea informaţiilor SRI

ro

25 Aug, 2015 10:36 1727 Marime text
Pe la sfârşitul lunii aprilie, generalul Dumitru Dumbravă a spus, într-un interviu, că instanţele de judecată sunt un câmp tactic pentru SRI. În 5 august, asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor au decis revocarea hotărârii, prin care se decidea că declaraţiile generalului Dumbravă nu au afectat independenţa justiţiei, pentru că decizia nu ar fi fost motivată în mod real. Ei au cerut desecretizarea notelor SRI care au stat la baza argumentării în ceea ce priveşte decizia luată în cazul generalului.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins desecretizarea informaţiilor transmise de SRI în cazul declaraţiilor făcute de generalul Dumitru Dumbravă.
Plângerea Asociaţiilor Magistraţilor, cu privire la declaraţiile făcute de generalul Dumbravă, a fost respinsă de plenul CSM, pe motiv că este inadmisibilă.
Magistraţii au fost prezenţi în plenul CSM, atunci când s-a luat decizia respingerii plângerii. Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor, Gabriela Baltag, a declarat în şedinţă că există zvonuri care indică existenţa în sălile de judecată a unor tehnici de interceptare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii