Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM apără reputaţia profesională a procurorului Marian Eugen Moşteanu

ro

07 Oct, 2016 10:04 2351 Marime text
În şedinţa de ieri, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat că afirmaţiile lansate în spaţiul public prin intermediul articolului publicat în cotidianul on-line “Lumea justiţiei” la data de 4 septembrie 2016, referitoare la activitatea profesională a domnului Marian Eugen Moşteanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt – în prezent delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, sunt nefondate şi au afectat reputaţia profesională a magistratului, potrivit CSM.
 
Consiliul Superior al Magistraturii apără corpul magistraţilor împotriva oricăror acte de natură să aducă atingere independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale a acestora.

Prin cererea din data de 14 septembrie 2016, domnul procuror a solicitat apărarea reputaţiei profesionale în raport de afirmaţiile denigratoare referitoare la activitatea desfăşurată în calitate de procuror, lansate în spaţiul public printr-un articol de presă publicat în cotidianul on-line “Lumea justiţiei.ro” la data de 4 septembrie 2016.

Articolul de presă menţionat acreditează ideea că magistratul este slab pregătit profesional, afirmându-se că, într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a întocmit un rechizitoriu fără a dispune vreo soluţie de trimitere în judecată.

Verificările Inspecţiei Judiciare au relevat că soluţia de netrimitere în judecată a fost adoptată doar pentru o anumită infracţiune. Pentru alte infracţiuni, obiect al aceluiaşi dosar, au fost trimise în judecată două persoane. Mai mult, rechizitoriul întocmit de magistrat a fost confirmat de către prim procurorul parchetului, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală, fiind înregistrat pe rolul unei instanţe judecătoreşti.

Inspectorii judiciari au constatat că materialul de presă conţine afirmaţii nereale, lipsite de suport probator. Prin lansarea în spaţiul public a unor informaţii neverificate, de natură să inducă în conştiinţa cititorilor ideea că un procuror este slab pregătit profesional şi încalcă legea, autorul textului a depăşit limitele dreptului la informare.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că afirmațiile denigratoare lansate în spațiul public la adresa domnului Marian Eugen Moşteanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt –în prezent delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, sunt de natură a-i afecta reputaţia profesională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii