Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crăciunul are un muzeu... în Germania

ro

24 Dec, 2015 15:11 2895 Marime text
Muzeul Crăciunului din Germania, cunoscut în întreaga lume ca un simbol al romantismului german, prezintă istoria Crăciunului de la începuturile sale până la mijlocul secolului al XX-lea.

Vizitatorii pot vedea decorațiuni de Crăciun foarte vechi din Germania și pot afla istoria acestei sărbători cu tradițiile sale seculare.
Situat în centrul istoric al orașului Rothenburg ob der Tauber, la vest de Nurnberg, ideea creării muzeului i-a aparținut lui Harald Wohlfahrt, în 1981. Când s-a gândit la construcția unui astfel de muzeu, Wohlfahrt a plecat de la premisa că sărbătoarea Crăciunului are o istorie pe cât de lungă, pe atât de puțin documentată, conform realitatea.net

Orașul în care se află Muzeul Crăciunului este supranumit, la rândul său, "Orașul Crăciunului", datorită atmosferei de basm create prin celebrul Târg de Crăciun, dar și prin Muzeul Crăciunului, Magazinul Crăciunului sau Muzeul de jucării și păpuși.

Muzeul cuprinde un spațiu expozițional permanent de 2.700 de metri pătrați, oferind informații concise în limbi diferite și permițând astfel și tururile individuale, care prezintă vizitatorilor atât latura legendară a sărbătorii, cât și o solidă documentare științifică.

Pot fi găsite exponate destinate copiilor, dar și oamenilor mari, începând de la brazi de Crăciun, globuri de sticlă, cărți poștale, scene biblice natale, până la decorațiuni din hârtie sau pene, candele, sfeșnice, lumânări, luminițe electrice și Moși Crăciun veseli sau triști, se mai menționează pe site-ul www.weihnachtsmuseum.com, citat de Agerpres.

Pe lângă activitatea de expoziție, echipa muzeului este dedicată și sarcinilor tradiționale ale lucrării de muzeu: colectarea, păstrarea și cercetarea obiectelor istorice, dar și a cunoștințelor de cultură națională

Sursă foto: www.realitatea.net

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii