Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanca Alexandra Stan – exemplu în dezbaterile din Congresul Naţional al PSD

ro

09 Nov, 2013 12:37 2389 Marime text
Gabriela Firea a avut o intervenţie în cadrul unuia din atelierele Congresului naţional al PSD vorbind cu acest prilej „despre câteva subiecte extrem de delicate, dar esenţiale despre dezvoltarea unei societăţi: familie, egalitate de şanse, violenţă domestică”. 
Parlamentarul a amintit că „potrivit Rezoluţiei nr. 54/134 a Adunării Generale a ONU din 1999, data de 25 noiembrie este Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor”.
Firea a spus că datele unui studiu realizat în iulie 2013, la nivel naţional, de INSCOP arată că peste 40% dintre români au auzit de cazuri de violenţă în familie printre cunoscuţii lor. Dintre aceştia, 70% au declarat că victima violenţei fusese soţia şi doar 4,4% au declarat că soţul fusese supus violenţei domestice. Mai mult, 30% dintre cei care au răspuns la acest sondaj consideră că 'femeile mai sunt bătute şi din vina lor'.
gabrielavranceanufirea.jpg
„Așa cum știți, în luna iunie 2013, am adresat o interpelare miniștrilor Justiției și Internelor cu privire la violența domestică, pornind de la un caz extrem de mediatizat, cel al Alexandrei Stan. Vreau să vă citesc reacția, care pe mine m-a cutremurat, a unei doamne care mi-a scris în urma acestei inițiative:
'Noroc' ca mai sunt batute si vedetele pentru a se face ceva in tara asta. Sunt o femeie alungata de trei ori cu cele doua fetite minore ale mele si de fiecare data m-am intors pentru ca nu aveam posibilitatea sa le asigur un acoperis. De-abia a patra oara, dupa o bataie groaznica, care mi-a cauzat 3 hernii de disc la coloana, dar care medicii legisti spun ca nu au cum sa demonstreze ca din cauza bataii lui am ajuns asa, ca ar fi 'patologic'; in care fetita cea mare de numai 3 ani si jumatate a ramas traumatizata, fiind martora la toate scenele, am hotarat sa plec si sa nu ma mai intorc...'
Reamintim că la vremea respectivă cântăreaţa constănţeancă a ieşit în toată media spunând că a fost maltratată de impresarul său, undeva la intrarea în comuna Valu lui Traian.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii