Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul judeţean de matematică „Rural Math” se desfăşoară astăzi la Cumpăna

ro

16 May, 2015 09:46 2187 Marime text
Cea de-a XIII-a ediţie a Concursului judeţean de matematică "Rural Math" are loc astăzi, la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. La această competiţie participă 237 de elevi din ciclul gimnazial, riguros selectaţi în urma concursului organizat la nivelul fiecărui sector metodic, în cele 56 unităţi de învăţământ din mediul rural, din judeţul Constanţa. Elevii vor fi însoţiţi, asistaţi şi evaluaţi de 50 cadre didactice. Concursul „Rural Math” se desfăşoară la Cumpăna, pentru al treilea an  consecutiv, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Obiectivele principale ale concursului sunt reprezentate de depistarea şi stimularea elevilor capabili de performanţă din mediul rural, promovarea spiritului de competiţie, întărirea culturii profesionale a cadrelor didactice de specialitate. Participarea la acest concurs reprezintă o oportunitate pentru elevi de a-şi cunoaşte judeţul din perspectiva istoriei, geografiei, culturii si civilizaţiei.

Concursul se va desfăşura între orele 10.00 şi 12.00, iar în intervalul necesar evaluării lucrărilor, elevii vor participa, în sala Casei de Cultură din comuna Cumpăna, la un spectacol artistic la care îşi vor da concursul Ansamblurile „Boboceii Cumpenei” şi „Muguraşii Cumpenei”, Şcoala de balet „Nicolae Spirescu”, solista de muzică populară Ştefania Luzinschi, trupa de dans modern condusă de Cristina Tescuteanu, Şcoala de dans sportiv „Laura Bogorodea”.

În acelaşi interval, prin  grija Primăriei şi a Consiliului Local Cumpăna tuturor participanţii vor primi un prânz cald. Festivitatea de premiere va avea loc cu începere de la ora 14.30, în cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, moment în care cei mai merituoşi elevi vor primi premii în bani din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cumpăna.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii