Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de proiecte dotat cu premii de 2.000 euro la Constanţa

ro

12 Jun, 2015 18:56 1395 Marime text
 
Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a lansat a cincea ediție a campaniei de informare și comunicare „Europa, casa noastră”. Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal și are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.
 
Campania „Europa casa noastră” se va derula pe parcursul întregului an, sub egida Anului European al Dezvoltării și conţine două seturi de activităţi: „Vizite şi dezbateri în şcoli” și concursul de proiecte „Lider european”.
 
Echipa de comunicatori va organiza două întâlniri cu elevii din județul Constanța: luni, 15 iunie 2015, la ora 10:00, la Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța, unde se va discuta despre arta de a vorbi în public, leadership și va fi prezentat concursul de proiecte Lider European, iar la ora 12:00 la Școala Gimnazială nr.2 Ovidiu.
 
„Vizite şi dezbateri în şcoli”, primul set de activităţi, va da ocazia participanţilor să întâlnească personalităţi publice sau cetăţeni obişnuiţi cu care să intre în dialog.  
 
„Lider european” va oferi liceenilor posibilitatea de a-şi însuşi noţiuni de leadership şi tehnici de prezentare prin participarea la un concurs de proiecte care va avea două etape: locală şi naţională. Liceenii trebuie să identifice o problemă în comunitate pe care să o rezolve cu ajutorul unui proiect. Echipele care fac cele mai reușite 8 proiecte se vor califica în etapa finală, când vor merge la București și își vor prezenta proiectele în fața unui juriu. Se vor acorda 3 premii (premiul I – 700 euro, premiul II- 500 euro, premiul III- 300 euro) și 5 mențiuni a câte 100 euro fiecare. Profesorii coordonatori ai echipelor finaliste și ocupanții primelor trei locuri vor primi câte o excursie la Bruxelles la Comisia Europeană.
 
Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii