Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Comandorul (rez) Nicolae Vlăduțoiu face un apel. Acum câteva săptămâni protesta în fața sediului PSD

ro

28 May, 2017 09:03 17307 Marime text


În urmă cu câteva zile comandorul în rezervă Niacolae Vlăduțoiu a postat pe pagina sa de Facabook un Apel la unitate în care arată că ”Este de apreciat și totodată îmbucurător faptul că în aceste zile fierbinți, toate structurile asociative ale militarilor în rezerva/retragere au avut un mesaj comun care l-au transmis, pe grupuri, comisiilor de specialitate, din Parlamentul României”.

Având în vedere că ofițerul în rezervă este un ... cadru activ pe grupurile de socializare dar și având în vedere adresabilitatea largă a mesajului său îl publicăm, integral, aici.
 

”APEL LA UNITATE
“NU AM VRUT SA MA NASC ROMAN….PUR SI SIMPLU AM AVUT ONOAREA!!!”

Este de apreciat si totodata imbucurator faptul ca in aceste zile fierbinti, toate structurile asociative ale militarilor in rezerva/retragere au avut un mesaj comun care l-au transmis pe grupuri, comisiilor de specialitate din Parlamentul Romaniei. 

Este un inceput mai ales ca ne-am gandit la noi pensionarii militari dar si la camarazii nostril in activitate. Lupta noastra este si lupta lor.

Spre deosebire de pensionari, militarii activi din cauza unor prevereri ale legilor specifice, care restrang drepturile lor constitutionale (libertati fundamentale ale cetateanului), nu se pot exprima liber. Dar noi ne putem face auzit cuvantul putand fi sanctionati numai de camarazii nostrii si de societatea civila.

Prin demersul inceput de mine, am vrut sa atrag atentia si asupra faptului ca in conformitate cu principiile Statului de Drept, controlul civil asupra Armatei il reprezinta numai bugetul pentru aparare. Rolul ministrului civil al apararii, numit politic este de a sustine si promova in guvern si parlament interesele militarilor si ale Armatei.


Actul de comanda este atributul exclusive al comandantilor militari.

In sensul celor exprimate rog sa analizati cu cel mai profund discernamant propunerea pe care o fac tuturor asociatilor care ii reprezinta pe militarii din toate structurile Sistemului National de Aparare la UNITATE. Numai UNITATEA da PUTERE.

Numai uniti vom putea sa ne facem glasul auzit. Asa cum i-am scris si Domului Liviu Dragnea, ARMATA nu este a politicienilor. ARMATA este a tarii, este garantul independentei, integritatii si suverantati STATULUI ROMAN si al cetatenilor sai. De aceea va rog sa lasati ratiunea sa invinga si nu alte interese individuale sau de grup.

ONOARE, DEMNITATE SI PATRIE
Comandor (r) Nicolae Vladutoiu”.


Reamintim că pe data de 10 mai, comandorul în rezervă, alături de alți câțiva camarazi inimoși, au protestat în fața sediului PSD din București, ”pentru a-mi manifesta indignarea față de politica de umilire, discriminare și denigrare a militarilor români în activitate și în rezervă/retragere”.

Mesajul său a fost atunci ”Armata nu este a politicienilor. Este a Statului Român și a poporului Român! Armata este garantul independentei, suveranității și integrității teritoriale a ROMÂNIEI pe care, noi militarii nu o negociem cu nimeni. Armata se pregătește din timp de pace pentru a fi în măsură să-si apere, la razboi patria și poporul chiar cu prețul vieții. Armata este"brațul înarmat" al politicului, dar numai în caz de pericol”. 

Citește și Comandorul (rez) Nicolae Vlăduţoiu, din Constanţa, a început protestul în faţa sediului central al PSD. Ce i-a scris lui Liviu Dragnea (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • NICOLESCU MIHAI 28 May, 2017 12:11 CÂT MAI MULȚI REZERVIȘTI ÎN PARCUL IZVOR ! CÂT MAI MULȚI MEMBRII DE FAMILIE AI MILITARILOR ACTIVI ÎN PARCUL IZVOR ! ACUM !. ORI NICIODATĂ !
  • Luminita Săndulache 28 May, 2017 11:12 V-am susținut pentru că aveați perfectă dreptate. Armata nu mai trebuie umilită de către politicieni. Dar pentru asta, trebuie să existe oameni curajoși care să-și poată susține opiniile. Cuvântul este și el o armă care poate lovi ...