Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colecţionezi arme? Iată de ce documente ai nevoie

ro

23 Mar, 2016 12:38 863 Marime text
 
Poliția Română reamintește faptul că, pentru a deține legal o armă letală de colecție, cumpăratorii, moștenitorii ori donatarii au nevoie de atestat de colecționar și de autorizație de procurare, eliberate de structura de arme, explozivi şi substanţe periculoase. Împreună cu aceste documente, arma și, după caz, muniția aferentă se prezintă polițiștilor pentru obținerea permisului de armă și înscrierea armei în acesta.        
 
Pentru obținerea atestatului de colecționar, sunt necesare următoarele documente: cerere; act de identitate; certificat medical eliberat cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii; certificat de cazier judiciar; aviz psihologic eliberat cu cel mult 12 luni înaintea depunerii cererii; certificat de absolvire a unui curs de instruire teoretică şi practică în domeniul armelor şi muniţiilor; două fotografii color de 4 x 5 cm; taxa pentru autorizare.
 
De asemenea, trebuie justificat scopul pentru care se solicită un atestat de colecționar, făcând dovada, cu documente legale, a moştenirii armei sau a donaţiei ori a faptului că solicitantul urmează să devină membrul unei asociaţii de colecţionari sau că arma ce urmează să fie procurată are valoare istorică, artistică, ştiinţifică sau documentară.
 
Excepție: cererea poate fi însoţită doar de permisul de armă valabil, dacă solicitantul are drept de deţinere sau de port şi folosire a unei arme letale! Dacă dreptul nu mai este valabil, acesta trebuie să facă dovada că încetarea nu este din motive imputabile lui.
 
Pentru eliberarea autorizație de procurare a armei letale cu destinația colecție, sunt necesare aceste documente: cerere; act de identitate; atestat de colecţionar; 2 fotografii color de 4 x 5 cm; taxa pentru autorizare și, ca în cazul atestatului de colecționar, un document care să justifice scopul solicitării.
 
Nu uitați! Dacă ați devenit deținători legali de armă, aveți obligația de a efectua anual o tragere în poligoanele autorizate!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii