Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Cererea de apărare a reputației profesionale formulată de Rodica Susanu, judecător la ÎCCJ, întemeiată

ro

11 Jun, 2015 20:31 1173 Marime text
 
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în ședința de ieri, ca întemeiată cererea de apărare a reputației profesionale formulată de Rodica Susanu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Magistrații au constat că sloganul inscripționat pe banner-ul postat vis-a-vis de sediul instanței supreme, în perioada 13 - 14 mai 2015, a fost „de natură să aducă atingere reputației profesionale a magistratului". 

Inspectorii judiciarii au constat că „prin sloganul menționat s-a acreditat ideea că soluționarea unei cauze nu se realizează de către o instanță independentă și imparțială, afectând încrederea cetățenilor cu privire la modul în care se înfăptuiește actul de justiție la instanța supremă", se precizează într-un comunicat al CSM.

„Acesta a fost amplasat de către Asociația 21 Decembrie 1989, care are calitatea de recurentă intervenientă într-un dosar repartizat spre soluționare completului de judecată din care face parte doamna judecător, în contextul în care aceasta a formulat declarație de abținere înaintea primului termen de judecată, care a fost respinsă, dar și a formulării a două cereri de recuzare succesive, de asemenea respinse", potrivit sursei citate.

„Sloganul afișat și amplasarea banner-ului într-un loc public, unde a putut fi văzut de un mare număr de persoane, a fost de natură a genera cel puțin îndoieli cu privire la imparțialitatea și probitatea profesională a doamnei judecător Rodica Susanu, aducându-i-se astfel atingere reputației profesionale și un grav prejudiciu de imagine", conchide CSM. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii