Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel puţin 25 de morţi și alte persoane dispărute, în urma alunecărilor de teren

ro

31 Jul, 2015 07:48 2341 Marime text
 
Cel puțin 25 de persoane au murit și alte au fost date dispărute în Nepal, în urma alunecărilor de teren provocate de ploile masive, relatează Indian Express, citat de B1 TV.

Potrivit informațiilor de la Ministerul de Interne al Nepalului, 19 victime s-au înregistrat în districtul Kaski, situat la 250 de kilometri vest de Kathmandu, capitala Nepalului. Casele în care se aflau s-au surpat din  cauza alunecărilor de teren.

În localitatea Bhadaure, alte cinci persoane și-au pierdut viața într-o alunecare de teren, în timp ce 14 persoane au fost date dispărute în aceeași zonă, în satul Lumle.

Alunecările de teren au produs pagube și pe autostrada ce leagă orașele Pokhara şi Baglung.

Armata și autoritățile au intervenit în locurile afecate pentru a-i scoate de supraviețuitori dintre dărmături.

Un alt copil a murit și cinci persoane sunt de negăsit și în orașele Muna şi Muduni din districtul Myagdi, situat la 350 de kilometri vest de Kathmandu. Anual, zeci de persoane mor din cauza alunecărilor de teren în timpul musonului din Nepal.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adi 31 Jul, 2015 10:19 Nepalu ca Nepalu ,dar in Constanta cum mai stam pe strada Traian??Asteptam ceva ploi de durata ca sa vedem s-au s-a rezolvat problema din zona?!De obicei facem tam-tam dupa ce apar tragediile si nu inainte,iar de masuri ce sa vorbim...vezi cladirile cu buline ...ca stim doar sa le lipim/atentionam in loc sa rezolvam problemele!!Nu comentez mai mult ca o sa iasa un ...roman,si asta pentru ca e posibil sa aiba loc iar sedinta de CSAT...in vacanta parlamentara:))!