Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Parchetul despre demolarea Hotelului Histria

ro

28 Dec, 2011 15:27 1831 Marime text
„In dosarul de urmarire penala in care sunt cercetati invinuitii MOTOI FLORIN, BOSINCEANU GEORGE VERGILIU, MARIN RAMONA IONELA, TOMA TUDOREL, CIOCOIU ADRIAN si persoanele juridice S.C. DOMIP TURISM HISTRIA S.R.L. Mamaia, S.C. BOS PER SCORILLO STAR S.R.L. Mamaia, S.C. BEST BOS PER SCORILLO S.R.L. Constanta, pentru savârsirea infractiunilor de continuarea executarii lucrarilor dupa dispunerea opririi acestora de catre organele de control, prevazuta de art.24 lit.b din Legea nr.50/1991 republicata si de evaziune fiscala, prevazuta de art.9 lit.b din Legea nr.241/2005 privind Codul fiscal, procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Constanta au dispus, in temeiul art.170 din Codul de procedura penala, la solicitarea Primariei Municipiului Constanta, restabilirea situatiei anterioare savârsirii infractiunii, iar, pe cale de consecinta, desfiintarea constructiei situate in municipiul Constanta, statiunea Mamaia, Hotel Histria, din stadiul in care se gaseste in prezent pâna la stadiul constatat in anul 2008 de catre inspectorii autoritatii publice in domeniul disciplinei in constructii, care la momentul constatarilor initiale dispusesera sistarea lucrarilor neautorizate la hotelul respectiv.

La dispunerea masurii procesual penale s-a avut in vedere ca invinuitii au procedat la edificarea mai multor imobile sau extinderea celor existente fara a avea autorizatie de constructie sau prin depasirea autorizatiei existente, in conditiile ignorarii cu rea-credinta a elementelor de legalitate, siguranta tehnica si tehnologica, astfel cum s-a stabilit in urma efectuarii unei expertize tehnice judiciare privind constructiile civile, apoi, desi inspectorii Inspectiei de Stat in Constructii si cei ai Primariei Municipiului Constanta au dispus sistarea lucrarilor, executarea acestora a fost continuata ilicit.

Textul art.170 C.pr.pen. stipuleaza ca: „procurorul sau instanta de judecata poate lua masuri de restabilire a situatiei anterioare savârsirii infractiunii, când schimbarea acelei situatii a rezultat in mod vadit din comiterea infractiunii, iar restabilirea este posibila.” In acord cu norma juridica mentionata, expertul tehnic a conchis ca din punct de vedere tehnic si tehnologic este posibila dezafectarea lucrarilor de extindere la nivelul la care se gaseau acestea in momentul dispunerii masurilor administrative de catre inspectorii Inspectiei de Stat in Constructii Constanta si cei ai Primariei Municipiului Constanta.

In cursul zilei curente, in vederea aducerii la indeplinire a ordonantei procurorului de restabilire a situatiei anterioare, reprezentantii autoritatilor publice administrative au procedat la desfiintarea lucrarilor de constructie a caror edificare a fost rezultatul vadit al comiterii infractiunii prevazute de art.24 lit.b din Legea nr.50/1991 republicata“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii