Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se schimbă la medicul de familie, în 2014

ro

03 Jan, 2014 09:18 1544 Marime text
Din 2014 Ministerul Sănătăţii începe implementarea pachetului de servicii medicale de bază de care doar românii asiguraţi la Sănătate vor beneficia când merg la medic în sistemul sanitar public. 

Implementarea pachetului de bază începe în februarie 2014 şi va produce efecte pozitive, vizibile, palpabile, reale în aproximativ trei ani de aplicare, a spus pe 22 decembrie Eugen Nicolaescu, ministrul Sănătăţii.

Varianta finală a pachetului de servicii medicale de bază aprobată prin Hotărâre de Guvern va pune accent pe prevenţie, pe educaţie pentru sănătate, evitarea îmbolnăvirilor şi depistarea precoce a bolilor – cu precădere a celor cu impact major asupra stării de sănătate a românilor, a mai anunţat Eugen Nicolaescu.

ECONOMICA.NET vă prezintă în serial ce se schimbă pentru pacient la medicul de familie, la spital şi în ambulator, începând din 2014, pentru românii asiguraţi la asigurările sociale de sănătate.

Astăzi vă prezentăm lista serviciilor care vor fi acordate gratuit de medicul de familie pacienţilor asiguraţi în SIUI, în contul asigurării obligatorii la Sănătate.

Serviciile de care vor beneficia copiii şi tinerii la medicul de familie

Medicul de familie va oferi consultaţii la externarea din maternitate şi la vârsta de o lună - acestea vor fi acordate la domiciului mamei/copilului.
Medicul de familie va mai consulta copilul la 2 luni, 4 luni, 6 luni, 9 luni, 12 luni, 15 luni, 18 luni, la un an şi la 3 ani. Medicul de familie va consulta gratuit o dată pe an copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani.

Sursa: Economica.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii