Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce apare pe Wikipedia legat de protestele din România

ro

15 Feb, 2017 07:58 3776 Marime text
România se află în a 15-a zi de proteste împotriva OUG13, iar manifestaţia nu doar că a devenit celebră în toată lumea, dar are şi o pagină de Wikipedia foarte bine documentată.

În urmă cu două săptămâni, guvernul PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, a introdus OUG nr. 13/2017 adoptată pe 31 ianuarie. Aceasta a declanșat cea mai mare mișcare de stradă din istoria României. Totul a culminat cu un protest, care a avut loc duminica trecută, la care au participat 600.000 de oameni, dintre care 300.000 doar în București.

În cele din urmă, OUG nr. 13/2017 a fost abrogată printr-o altă Ordonanță de Urgență (nr. 14/2017), dar care conține un articol din cauza căruia poate fi declarată neconstituțională.



Europa, în special, dar şi marile state din afara "Bătrânului Continent" au stat cu ochii pe noi, acordând spaţii largi evenimentului.

De curând a fost creată şi o pagină de Wikipedia, extrem de bine documentată, care conţine peste 22.000 de semne şi explică în detaliu ce s-a întâmplat zi de zi în piaţă. Facebook-ul a fost liantul tuturor şi mijlocul prin care tinerii din toată România s-au mobilizat.

„Protestele au devenit cunoscute, neoficial, și sub numele de Tineriada sau protestele #rezistăm, hashtag pe care mulți utilizatori l-au folosit pe Facebook", se arată pe Wiki, care mai notează că de la Revoluţie nu am asistat la asemenea proteste la nord de Dunăre.


Sursa foto: digisport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii