Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se vor mări pensiile. Ce spune ministrul Lia Olguța Vasilescu despre punctul de pensie

ro

17 Oct, 2017 21:26 7214 Marime text
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, despre anunțul făcut de Liviu Dragnea, potrivit căruia legea pensiilor nu se mai aplică în 2018, ci în 2019.
 

„Eu am comunicat în ultima lună ceea ce a spus și domnul Dragnea astăzi. De anul viitor, se aplică punctul de pensie conform programului de guvernare, care este 1100 de lei, de la 1 iulie 2018. După care, în 2019, se va face o recalculare la fiecare pensie în parte. Asta nu înseamnă că anul viitor nu vor crește pensiile românilor. Nu știu cât durează legea în Parlament, dar cu certitudine, asta nu afectează creșterile de anul viitor Legea este încă la Casa de Pensii. Noi trebuie să scoatem din legea pensiilor, pensiile minim garantate, care au crescut anul acesta. Începem să facem o delimitare între ajutoarele sociale, pentru că așa sunt acele pensii pe care le primesc cei care au cinci, șase ani de contributivitate și cei care au cotizat mulți ani în sistem”, a spus ministrul Muncii.

Sursa: Antena 3,
Sursa foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anisoara 17 Mar, 2018 08:45 MODIFICARI ESENTIALE PENTRU NOUA LEGE A PENSIILOR - pensiile speciale trebuiesc eliminate deoarece nu sunt constitutionale ci o inventie politica. Conf art. 16 din Constitutie cetăţenii sunt egali în faţa legii si nimeni nu este mai presus de lege.. - sa se respecte cu sfintenie principiul CONTRIBUTIVITATII . Sunt categorii privilegiate ( mai bine zis de FORTA ) care, cu toate cu nu au la baza acest sistem au pensiile cele mai mari ( nesimtit de mari ) Iar daca ar fi calculate conform unor norme vechi , acestea nu ar depasi valoarea pensiilor de bun simt: max. 3000 - 3500 lei. Chia nu poate trai un magistrat , un ofiter , un politician , un politist , un SRI.ist cu acesti bani ???? E nevoie ca cca. 2 mil. de romani sa aibe dupa 35-40 de ani de munca pensii sub 1000 lei ca acesti imbuibati sa aibe 6000 - 10.000 si chiar peste ?????? -impozitarea pensiilor mari si foarte mari - plafonarea indexarii pensiilor in procente Daca indexeaza iar cu 5% si 1000 lei si 6000 si 10.ooo , n-am facut nimic. - si nu in ultimul rand : Cum e posibil ca dupa 35 de ani de serviciu, o pensie sa fie doar cu 300 lei mai mare ca asjutorul social, platit tot din fondul de pensii. Cine incurajeaza nemunca in tara asta , decat cei care au nevoie o data la 4 ani de voturi .In rest , tacere. ASTA E TARA IN CARE TRAIM !